ERR.ee: andmekaitse teatel ei ole tulude avalikustamine õigustatud

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister Andrus Ansipi ettepanek avalikustada kõigi riigiametnike kogutulu ei ole andmekaitse inspektsiooni hinnangul õigustatud, sest rikub eraelu puutumatust.

Inspektsiooni hinnangul tuleb juhul, kui korruptsioonivastases võitluses on kehtiva korra alusel andmeid ebapiisavalt, regulatsioon ümber vaadata, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Riigikogus korruptsiooniküsimustega tegeleva erikomisjoni esimees Jaanus Marrandi sõnul on peaministri ettepaneku suhtes keeruline seisukohta võtta, sest valitsuse poolt vastu võetud korruptsioonivastase võitluse strateegia aastani 2012 selliseid ettepanekuid ei sisalda.

Ka ei usu Marrandi, et ametnike pangakontode avalikuks tegemisest suurt kasu oleks.

Justiitsministeerium sel teemal rääkida ei soovinud. «Aktuaalsele kaamerale» öeldi vaid nii palju, et kuu-paari pärast läheb kooskõlastusringile uus korruptsioonivastane seaduseelnõu, kuid see taolisi punkte ei sisalda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles