Mobiilioperaatorid käivitavad lauluväljakul laulupeo ajaks lisajaamad

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lauluväljak
Tallinna lauluväljak Foto: Peeter Langovits

Mobiilioperaatorid teatasid, et käivitavad laulupeo ajaks lisatugijaamad, mis jäävad kliente teenindama ka teiste lauluväljakul toimuvate suurürituste ajal.

Tele2 käivitas täna lauluväljakul kokku 12 uut 2G, 3G ja 4G saatjat ning tantsupeo ajaks kahekordistatakse saatjate arv ka Kalevi spordihalli piirkonnas.

«Lisaks ostsime kevadel juurde ka teise 2100 Mhz sageduslitsentsi, mis võimaldab just sellistel suure osalejate arvuga rahvaüritustel ka olemasolevate 3G jaamade mahtu kaks korda suurendada,» selgitas Tele2 Eesti raadiovõrgu juhi Tanel Sarri.

«Peale laulupeo jälgime kõiki suviseid suurüritusi ja lisame vajadusel saatjaid ning tõstame toimumiskohtades mahtusid,» lisas ta.

EMT teatas, et paigaldas laulukaare peale 3G lisatugijaamad, mis jäävad ka peale Laulupidu laulukaarele kindlustamaks tulevikus kõikide Lauluväljakul toimuvate sündmuste teenindamise.

Elisa teatas juba eelmisel kuul, et paigutab Lauluväljakule koostöös Jaapani-Eesti idufirmaga Lampserve 4G tugijaamad, mis on omavahel ühendatud valgustehnoloogia VLC abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles