Tööandjate keskliit: raha ei tule seina seest

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Tamsar, Tööandjate keskliidu juhataja
Toomas Tamsar, Tööandjate keskliidu juhataja Foto: Erakogu

Tööandjate keskliit ütleb, et valitsuse esimesel sajal päeval on kõige enam muret tekitanud see, et soovitakse jagada laiali raha, mida tegelikult pole.

Tööandjate keskliidu juhataja Toomas Tamsar ütles, et valitsuse sada päeva on pigem sümboolse väärtusega ja selle põhjal saab vaid öelda, kas käitumine meeldib või ei meeldi. «Ettevõtte, ammugi riigi juhtimises on 100 päeva põhjapanevate järelduste tegemiseks kaugelt liiga lühike aeg,» sõnas ta.

Siiski tõi Tamsar välja, et taastunud on valitsuse ja ettevõtjate sisuline arutelu. Ta selgitas, et peamised ettevõtlusühendused ehk Tööandjate keskliit ja Kaubandus-Tööstuskoda on valitsusjuhiga kohtunud ning peetakse konstruktiivset arutelu majanduse võtmeküsimuste üle.

«Esikohal on sotsiaalsed teemad. See on igati mõistetav, sest mitmes valdkonnas ongi reformid vältimatud (töövõime, pensionisüsteem), ning eks toob iga uus koalitsioonipartner oma näo ja agenda pildile,» lausus Tamsar.

Tööandjate keskliidu juhataja sõnul on kõige murettekitavam arutelu raha üle. «Arutelu keskendub küsimusele, keda teha õndsaks selle lisarahaga, mis justkui seina seest tulema hakkaks. Raha tuleb seinast ainult lastel, aga Eesti vajab tõsist arutelu, kuidas peatada meie majanduse konkurentsivõime laialiuhtmine,» ütles Tamsar, «suur küsimus on, kuidas taastada kasv, mis on ainus kestlik viis kasvavate sotsiaalkulude rahastamiseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles