Xiaomi on müünud pea neli korda rohkem nutitelefone kui mullu

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina Xiaomi juhatuse esimees Lei Jun esitles septembris uut telefonimudelit, olles riietunud nagu tema suur eeskuju Steve Jobs – teksad ja tume T-särk. Xiaomi matkib Apple’i strateegiat ja telefone, mistõttu on temast saanud maailma kiiremini arenevaid mobiilimüüjaid.
Hiina Xiaomi juhatuse esimees Lei Jun esitles septembris uut telefonimudelit, olles riietunud nagu tema suur eeskuju Steve Jobs – teksad ja tume T-särk. Xiaomi matkib Apple’i strateegiat ja telefone, mistõttu on temast saanud maailma kiiremini arenevaid mobiilimüüjaid. Foto: SCANPIX

Hiina tehnoloogiaettevõte Xiaomi suutis käesoleva aasta esimese kuue kuuga müüa üle 26,1 miljoni nutitelefoni ehk peaaegu neli korda rohkem kui mullu esimese poolaastaga, kirjutab Reuters.

Ettevõtte käive kasvas samal ajal 149 protsenti 5,32 miljardi dollarini.

Vaid mõned aastad tagasi tegevust alustanud Xiaomi loodab käesoleval aastal müüa 60 miljonit nutitelefoni, seda peamiselt kiirelt kasvavate Kagu-Aasia, India, Brasillia ja Mehhiko turgude abil. Hetkel müüb Xiaomi 97 protsenti oma nutitelefonidest Hiina mandriosas.

Uuringufirma Canalys andmetel oli Xiaomi esimeses kvartalis maailma suuruselt kuues nutitelefonitootja. Ettevõtte väärtuseks hinnati mullu 10 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles