Tallinna korterite hinnakasv juunis taas kiirenes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäel on ühe kuuga korterite hinnad langenud 5,8 protsenti
Lasnamäel on ühe kuuga korterite hinnad langenud 5,8 protsenti Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Kui mais Tallinna korterite keskmised ruutmeetri hinnad kuises võrdluses langesid, siis maa-ameti andmetel juunis hinnakasv taastus, keskmised hinnad tõusid kuuga 3,7 protsenti ja aastaga 17,7 protsenti 1430 euroni ruutmeetri eest.

Kui võrrelda erinevate suurustega korterite hinnakasvu, siis aastaga on enim kasvanud väikeste, 10-30 ruutmeetri suuruste korterite hinnad, keskmiselt 44,6 protsenti 1362 euroni ruutmeetri eest. Aeglasemalt kasvasid 55-70 ruutmeetri suuruste korterite keskmised ruutmeetri hinnad, aastaga 8,9 protsenti 1384 euroni ruutmeetri eest.

Tehingute hulk vähenes Tallinnas nii kuises kui ka aastases võrdluses, vastavalt 5 protsenti ja 3,4 protsenti, kokku 546 tehinguni.

Juunis väljaspool Tallinnat sõlmitud korteritehingute keskmine ruutmeetri hind langes võrreldes maiga 0,3 protsenti ja võrreldes möödunud aasta juuniga 3,1 protsenti 575 eurole ruutmeetri eest. Tehingute arv vähenes kuuga 16,7 protsenti ja aastaga 0,4 protsenti 755 tehinguni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles