Laenusaajad kardavad enim töökaotust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB pangahoone Tallinnas
SEB pangahoone Tallinnas Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Kodulaenu võtnud kliendid kardavad enim töökaotust, laenuintressi kasvu ja tervise halvenemist, selgus SEB läbiviidud uuringust.

Uuringus osalejatest kartis kõige enam, 69 protsenti vastanutest, töökaotust. Järgnesid 50 protsendiga laenuintressi kasv ning 42 protsendiga tervise halvenemine.

Valdavalt on ennast kindlustatud 59 protsenti püsiva tervisekahjustuse  ja 51 protsenti töökaotuse vastu. Ajutine töövõimetuse vastu on kindlustanud end 44 protsenti ja pere peamise sissetulekutooja kaotuse vastu 40 protsenti.

Vastanutest on või soovivad end kindlustada laenuga kaasnevate riskide vastu 66 protsenti. Ülejäänud 34 protsenti vastanutest, kes kindlustuslepinguid sõlminud ei ole, ligi pooled väljendavad kahtlust, et kindlustusjuhtumi korral väldib kindlustusandja hüvitise maksmist, mistõttu ei ole kindlustuslepingust kasu. Märksa vähem tuuakse põhjusena välja kindlustamise kulukust ja väidet, et seni pole olnud võimalust kindlustustoodetega tutvuda.

Uuringust selgus, et kõige vähem kardab erinevaid laenu võtmisega kaasnevaid riske 26-37 aasta vanune kõrgharidusega mees, kes on võtnud laenu pigem pikemaks perioodiks ja kes suudab igakuisest sissetulekust üle 100 euro säästa.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles