Töötamise registrisse lisandus eile kokku 7199 «uut töötajat»

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Töötamise registri käivitumise esimesel päeval lisandus senisele 609 439 registreeritud töötamisele veel 17 598 inimese 18 729 töötamist. Võlaõiguslike lepingute alusel töötamisi, mida haigekassas varem registreerima ei pidanud, tuli juurde 7995 ning töölepinguga töötamisi tervelt 7199.

Maksu- ja tolliameti teenindusosakonna juhi Rivo Reitmanni sõnul on oodatult olnud registreerimisaktiivsus suur. «Teeb heameelt, et paljud tööandjad on muudatustele kiirelt reageerinud ning aidanud kaasa eesmärgile vähendada ettevõtluses ümbrikupalga osakaalu,» märkis Reitmann.

«Sellega ei ole kindlasti aga töö registriga lõppenud. Töötamise registreerimise ühte keskkonda koondamise eesmärk oli ka halduskoormuse vähendamine ning täiendavate arendustega on võimalik tööandja halduskoormust tulevikus veelgi leevendada,» lisas Reitmann.

Töötamise registri arendaja, IT-ja äriteenuste ettevõtte CGI Eesti AS tegevjuhi Avo Kase sõnul on arendaja seisukohalt tegu põneva riigisektori projektiga, kus oli võimalik rakendada ka teadmisi nutitehnoloogiate arendamisest. Näiteks saavad revidendid uue rakenduse abil kiirelt ja mugavalt kontrollida inimeste töötamist nüüd ka läbi nutiseadmete, märkis Kask.

«Ilmselt oli kõige väljakutsuvamaks momendiks kõigi projektis osalejate jaoks tihe ajagraafik, sest alates 1. juulist peavad kõik tööd pakkuvad füüsilised ja juriidilised isikud oma töötajad registreerima läbi töötamise registri, mille rakenduse valmimise tähtaja osas ei olnud tellijal võimalik seadusest tulenevalt järeleandmisi teha,» sõnas Kask.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles