Tänasest langesid Euroopa Liidus rändlustasud

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefon.
Nutitelefon. Foto: Reuters/ScanPix

Vastavalt muudatustele Euroopa Parlamendi ja Nõukogu rändlustasude määruses on alates esimesest juulist Euroopa majanduspiirkonna (EEA) riikide piires väljuva kõne hind 0,228 eurot/minut ja vastuvõetava kõne hind 0,06 eurot/minut.

Maksustatava megabaidi hind langeb senise 0,54 euro asemel 0,24 eurole megabaidi kohta.

See tähendab, et kui vaadata Euroopa Liidus nutitelefonist tavalist (mitte HD-kvaliteediga) videostriimi, mis kasutab andmeside keskmiselt 2 MB minuti kohta, tuleks viieminutilise videoklipi vaatamise eest maksta andmeside pakkujale senise 5,4 euro asemel 2,4 eurot. HD-striimi puhul, mis kasutab umbes 5 MB minuti kohta, tuleks vastavaks maksumuseks 6 eurot 13,5 euro asemel.

Väljuva SMSi hinnaks saab 0,072 eurot.

EEA riigid on lisaks Eestile Austria, Belgia, Bulgaaria, Gibraltar, Hispaania, Holland, Horvaatia, Iirimaa, Island, Itaalia, Kreeka, Küpros, Leedu, Liechtenstein, Luxembourg, Läti, Malta, Monaco, Norra, Poola, Portugal, Prantsusmaa, Rootsi, Rumeenia, Saksamaa, San Marino, Slovakkia, Sloveenia, Soome, Suurbritannia, Taani, Tšehhi, Ungari, Vatikan, Prantsuse Guajaana, Martiguesi, Guadeloupe ja Reunioni saar ning Kanaari, Assoori ja Madeira saared.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles