Vihmane suvi jätab jälje restoranide käibele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Erakordselt vihmane suvi ei mõjuta üksnes puhkust nautivaid tööinimesi, vaid ka Tartu restorani- ja kohvikupidajaid, kuid Tallinna söögikohad võivad rõõmustada kruiisilaevade saabumiste üle.

Tartu raekojaplatsil asuva restorani Suudlevad Tudengid tegevjuhi Sirle Sõstra sõnul mõjutab vihmane suvi väliterrassi klientuuri. Cafe Noir’i juhataja Katarina Randma rääkis Postimehele, et vihmaste ilmadega on käive poole väiksem, kui ilusate ilmadega.

Sõstra lisas, et kui on ilus ja päikesepaisteline suveilm, siis läheb kõik väga hästi. «Praegu on ettevõtte endaga välja tulnud, sest suve näitajad on ikkagi kõrgemad kui talvel.»

Kuna hinnad on tõusnud, siis on ka käive pigem natukene tõusnud, kuna restoranipidajate jaoks on hetkel hea aeg, ütles Randma. «Lõpetamised toimusid ka see aasta, olenemata halvast ilmast.»

Suudlevate Tudengite eeliseks on Sõstra sõnul suur maja läbi mitme korruse, kuna halva ilma korral on võimalik sees istuda. Sama kehtib ka töötajate kohta. «Kui väljas tööd ei ole, siis ei tähenda see seda, et me ei saa inimestele tööd pakkuda.»

Uudistades Tallinna raekojaplatsil asuvaid restorane teisipäeva lõunal, tundus, et lähenev vihmapilv ei takista turistidel lõunatamast väliterrassil. Paljud restoranid on varustatud õueterrassil küttekehadega.

Eile hommikul mattus Tallinn täielikult udusse, kuid see ei seganud randuda Tallinna sadamasse viiel hiiglaslikul kruiisilaeval, mis tõi ligi 15 000 turisti pealinna.

Jahedate ilmade kinnituseks rääkis Postimehele Tallinna Kütte kommunikatsioonijuht Karin Härmat, et koormusgraafiku järgi võib öelda, et juunikuus tarbiti soojusenergiat ligi 10 protsenti rohkem kui suviti tavapäraselt.

Elektri sisemaine tarbimine kasvas mais aastatagusega võrreldes kaks protsenti. Peamiseks tarbimise kasvu põhjuseks võib pidada eelmise aasta maiga võrreldes ligi kaks kraadi jahedamat õhutemperatuuri. Viimati kasvas kuine tarbimismaht aastases arvestuses eelmise aasta augustis. Juunikuise elektritarbimise mahu kohta Eestis andmed veel puuduvad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles