Tehnoülevaatuse videovalve nõue tekitab küsimusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehnoülevaatus. Foto on illustratiivne.
Tehnoülevaatus. Foto on illustratiivne. Foto: Liis Treimann

Uue liiklusseaduse järgi kohustab riik 2012. aasta alguseks panema kõigisse tehnoülevaatuspunktidesse videovalve kaamerad, samas on siiani vastuseta, mis tingimustel ja kes kaamerad ostab ning paigaldab.

«Videokaamerate tulekust tehnoülevaatuspunktidesse on juba mitu aastat juttu olnud ja kogu selle aja on ettevõtmise kulude kandmise kohal seisnud küsimärk,» ütles Kuressaares sõidukite tehnoülevaatusi teostava Tesman Auto juhataja Einar Soe ajalehele Meie Maa.

Ka osaühingu Metra AP juhatuse liige Eve Kannik kinnitas, et on teemast teadlik, ent viitas, et selles on siiski erinevaid juriidilisi ebakõlasid – näiteks pidas ta küsitavaks, kas riigiettevõte saab ööpäevaringselt eravalduse tegemisi jälgida.

Timo Vijar maanteeameti avalike suhete osakonnast ütles, et kaamerad ja salvestusseadmed on mõeldud kasutamiseks ainult ülevaatusprotsessi jälgimiseks ja kvaliteedi kontrolliks, et tõkestada pettusi ja muid rikkumisi.

Lisaks võimaldavat kaamerapilt selgitada klientide kaebuste korral erinevaid asjaolusid ning võrrelda andmebaasi ja reaalset pilti. Vijar lisas, et kaamerate kasutuselevõtt annab võimaluse jälgida, kas sõiduk käis reaalselt ülevaatusel või mitte ning kes ja kuidas ülevaatust teostas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles