Portaal: börsipakett oli juunis 19 protsenti soodsam

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elekter.
Elekter. Foto: Elmo Riig / Sakala

Populaarseima börsipaketi elektritarbijad maksid avalike hinnakirjade järgi juunis ligi 19 protsenti soodsama arve kui levinuima fikseeritud hinnaga paketi kasutajad, näitab elektrilepingute portaali Energiaturg.ee analüüs.

Energiaturg.ee tegevjuhi Pirmin Tamme sõnul on börsihinnad madalad püsinud tänu väiksematele tarbimismahtudele ja hüdroreservuaaride jõudsale täitumisele.

Populaarsema börsi- ja fikseeritud paketi võrdlus näitab, et juunis oli näiteks 1750 kWh aastatarbimisega korteril börsihinnaga pakett koos käibemaksuga 1,61 eurot odavam kui enimvalitud fikseeritud hinnaga leping. Elektriküttega eramu, mille aastane tarbimine on 22 500 kWh, pakettide hinnavahe oli juunis tervelt 20,74 eurot. Hinnad sisaldavad käibemaksu, kuid tegemist on üksnes elektri maksumusega, ilma võrgutasude ja aktsiisideta.

«Poole aasta kokkuvõttes on börsipakett olnud soodsaim valik ja võrreldes möödunud aasta sama perioodiga on hinnad langenud tervelt 19 protsenti. Kogu avatud turu perioodil on avalike hinnakirjade järgi kõige rohkem pidanud maksma fikseeritud paketi kasutajad, majaomanikule on hinnakaotus soodsaimale valikule ehk börsipaketile olnud lausa 87,72 eurot, sellest lõviosa just tänu käesoleva aasta madalatele börsihindadele,“ ütles Tamm.

Tamme sõnul oli möödunud aastal veel kalleim valik üldteenus, kuid tänu viimaste kuude soodsale börsihinnale on kõige kallimaks osutunud fikseeritud pakett.

«Tarbijad on muutunud julgemaks ja järjepidevalt on tõusnud ka börsipakettide kasutajate osakaal,» lisas Tamm.

Tamm rõhutab, et elektripakettide hindu tasub jälgida ka suveajal, kuna ajalugu on näidanud, et soojemal perioodil on elektrimüüjate pakkumised soodsamad kui talve hakul.

Energiaturg.ee on võrdlusportaal, mida arendavad koostöös Advokaadibüroo GLIMSTEDT, investeerimisfirma Capital Mill ning IT-partnerina Helmes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles