Schäuble lubas hoida britid euroliidus

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble
Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble Foto: SCANPIX

Saksa rahandusministri Wolfgang Schäuble sõnutsi on Suurbritannia lahkumine Euroopa Liidust «kujuteldamatu» ning Berliin teeb kõik mis nende võimuses hoidmaks britid blokis ka pärast äsjast tüli Jean Claude Junckeri nimetamise pärast Euroopa Komisjoni presidendiks.

Schäuble ütles Financial Timesile, et Euroopa Liit ilma Suurbritanniata oleks «absoluutselt vastuvõetamatu». Mõjuka ministri hinnangul on Suurbritannia liikmelisus eriti tähtis just Saksamaa jaoks, kuna mõlemad riigid on orienteeritud sarnastele turureformidele.

«Selge on see, et meil on laiapõhjaline konsensus mitmetes majandusküsimustes ja regulatsioone puudutavates küsimustes,» ütles Schäuble. «Ajalooliselt, poliitiliselt, demokraatia osas ja kultuuriliselt on Suurbritannia Euroopa jaoks täiesti asendamatu.»

Schäuble toonitas samuti, et London on «pika puuga» üks maailma tähtsamaid finantskeskusi.
Financial Times lisab, et Briti peaminister David Cameron on vahepeal helistanud Junckerile ning õnnitlenud viimast valituks osutumise puhul. Juncker lubas omalt poolt Cameronile, et üritab leida lahendusi brittide poliitilistele muredele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles