Gazprom vaeb dollari vältimist

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gazprom
Gazprom Foto: Reuters / Scanpix

Vene riiklik gaasigigant Gazprom kaalub võlakirjade väljastamist Aasia valuutades ning on «põhimõtteliselt valmis» aktsepteerima Hiinalt makseid jüaanides.

Nagu kinnitas Gazpromi finantsdirektor Andrei Kruglov, oleks neil niiviisi võimalik meelitada ligi rohkem Aasia investoreid ning «mitmekesistada finantseerimisallikaid». «Me otsime võimalusi müüa võlakirju Aasia turgudel offshore jüaanides (CNH) ja võib-olla ka Singapuri dollarites,» vahendab Kruglovi sõnu Financial Times.

Ühtlasi käivad Gazpromil läbirääkimised aktsiate noteerimiseks Hongkongi börsil, lisas finantsdirektor. «Mis puudutab arveldamist jüaanides või rublades, siis me oleme selleks valmis ning meie arvates on see täiesti normaalne,» ütles Kruglov.

Vene pankurid on varasemalt kinnitanud Financial Timesile, et sealsed ettevõtted on intensiivistanud läbirääkimisi lepingute ümberkirjutamiseks teistesse valuutadesse kui USA dollar.
Gazpromi naftadivisjoni tegevjuht Aleksandr Djukov on maininud läbirääkimisi lepingute lülitamiseks eurole. Norilsk Nickel kinnitas aga, et peab Hiina klientidega kõnelusi pikaajaliste lepingute sõlmimiseks jüaanides.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles