Nestlé hakkab toitu personaliseerima

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nestle logo
Nestle logo Foto: SCANPIX

Nestlé Institute of Health Sciences (NIHS) hakkab välja töötama masinat, mis pakub inimestele neid toitaineid, millest kehas parasjagu puudus on, kirjutab Bloomberg Businessweek.

NIHS juhataja Ed Baetge selgitas, et plaanitav masin analüüsib kümnete hädavajalike toitainete taset inimese kehas ning pakub seejärel indiviidile vajalikke toitaineid.

Personaliseeritud toit on üks osa Nestlé eesmärgist ravida haigusi toitude ja jookidega. Nestlé uurijad üritavad leida põhjuseid ülekaalulisusele ning seoseid vitamiinipuuduse ja haiguste, näiteks diabeedi ja vähi vahel.

Uue masinaga plaanib Nestlé mõõta näiteks inimeste kolesterooli ja magneesiumitaset. See teave antakse edasi masinale, mis pakub omakorda toiduaineid, kus on õigel määral näiteks C-vitamiini või tsinki. Toitaineid antaks kasutajale pulbri või kapslitena.

Paljud teadlased on plaani suhtes skeptilised ning ei usu, et toitainete personaliseerimine on indiviidi tasandil võimalik, sest protsess on liiga keeruline ning maksab liiga palju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles