Äriidee: lätlased pakuvad täispuhutavaid poliitikuid

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täispuhutavad poliitikud
Täispuhutavad poliitikud Foto: Facebook

Turība kõrgema ärikooli tudengid Šarlote Janoviča ja Arnis Mīderis on tulnud lagedale ebatavalise äriideega – luua poliitikutest täispuhutavad nukud.

Esimesed täispuhutavad poliitikud on juba valmis: Riia linnapea Nils Ušakovs, Ventspilsi meer Aivars Lembergs, Läti eurosaadik Tatjana Ždanoka ja teised.

Samas ei puudu üliõpilaste ettevõtmisel rahvusvaheline mõõde ning valikus leidub juba ka täispuhutav Saksa kantsler Angela Merkel, vahendab Dienas Bizness.

Toodete hinnaks võiks noorte autorite hinnangul olla ligikaudu 30 eurot tükk. Nad näevad ette jõulist nõudlust ning rõhutavad, et poliitikud on kõigest esimene samm. Järgmine samm oleks võimalus tellida täispuhutavaid sõpru.

Hetkel osalevad nukud Turība kooli konkursil. Võidu korral langeb autoritele osaks 20 000 eurot äri käimapanemiseks.

Šarlote ja Arnis selgitasid ajakirjanikele ka oma idee sügavamat sisu: «Nukud saavad olema täis õhku – täpselt nagu päris poliitikute sõnavõtud.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles