Piletilevi tegi mullu rekordaasta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piletilevi piletid. Illustratiivne foto.
Piletilevi piletid. Illustratiivne foto. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Spordi- ja meelelahutusürituste piletite vahendamisega tegeleva AS-i Piletilevi müügikanalite kaudu müüdi mullu 15 miljoni euro väärtuses pileteid, mis on 28 protsenti enam kui aasta varem.

Eesti kultuuri- ja meelelahutusürituste turg on pärast 2008. aastal alanud langust lõpuks stabiliseerunud, märgitakse ettevõtte majandusaasta aruandes. Aasta varasemaga võrreldes toimus rohkem suurkontserte ning turule tulnud uued korraldajad andsid positiivse panuse tarbimise kasvule. Käesolevaks aastaks ennustab ettevõte veelgi suuremat edu, sest paranenud majandussituatsioon on tõstnud tarbijate huvi üritustel käimise vastu.

Piletilevi teenuste müügitulu kasvas aastaga 19 protsenti 1,4 miljoni euroni ja puhaskasum oli 312 000 eurot. Internetimüügi osakaal on aasta-aastalt kasvanud ning vahendati selle kanali kaudu 58,1 protsenti müüdud piletitest.

Tark- ja riistvarasse investeeris ettevõte mullu 117 000 eurot, tänavu lõpetatakse suurte programmeerimiste viimistlemine ning Piletilevi planeerib investeeringuid kaks korda vähendada.

Piletilevi emafirma on Baltic Ticket Holdings, mis tegutseb ka Lätis, Leedus ja Valgevenes, ettevõtted müüsid ühtekokku 32,6 miljoni euro eest pileteid. Konsolideeritud müügitulu kasvas 14,7 protsenti 2,7 miljoni euroni. Kasumit sai kontsern 580 000 eurot. Enamus käibest tuli Lätis, kus müügitulu ulatus 1,3 miljoni euroni. Leedus oli käive 188 000 eurot.

Kuni mullu septembrini oli ettevõtte enamusomanik LHV Capital I Pte Ltd, mis müüs ettevõtte Vene kapitalil põhinevale ettevõttele OÜ Kassir.ru Baltics.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles