Bensiinihind tõusis aasta kõrgeimale tasemele

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Statoili tankla.
Statoili tankla. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile tõstsid kõik mootorikütuse jaemüüjad kütuse hinda – viimati maksis bensiin nii palju eelmise aasta aprillis.

Automaatjaamades tõusis bensiini 95 hind 2,5 senti ja maksab nüüd 1,344 eurot. Bensiini 98 liiter maksab 1,384 eurot. Diislikütuse hind tõusis kaks senti ja liiter maksab automaatjaamades 1,294 eurot.

Statoili mootorikütuste tootejuht Indrek Sassi ütles, et mootorikütuste hinnatase maailmaturul on viimastel nädalatel oluliselt tõusnud – mootoribensiini hinnad on võrreldes juuni algusega seitse protsenti ja diislikütusel kuus protsenti kõrgemal tasemel.

Neste Eesti jaemüügijuht Kristi Pari ütles, et kütusehinnad tõusid sisseostuhindade tõttu. Sisseostuhindade tõus on omakorda otseselt tingitud nafta hinnast, mis on Iraagi konflikti tõttu jätkuvalt üles liikunud. Seega oli Pari sõnul vaid aja küsimus, millal ka mootorikütuse hinnad tõusevad.

Indrek Sassi ütles, et lisaks konfliktile Iraagis, mis on OPEC-i suuruselt teine toornafta tootja, tekitavad turgudel ebakindlust ka pinged Venemaa ja Ukraina vahel.

Kristi Pari ütles, et kuna keegi ei tea, mis suunas Iraagi konflikt areneb või kas maailmas tekivad veel mõned pingekolded, mis naftahinda mõjutavad, on võimatu prognoosida, millises suunas bensiinihinnad lähitulevikus liiguvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles