Oettinger: gaasijuhtme South Stream ehitus tuleb peatada

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
South Streami gaasitoru.
South Streami gaasitoru. Foto: Wikipedia.org

Euroopa Liidu energiavolinik Günther Oettinger ütles, et gaasijuhtme South Stream ehitus tuleb peatada nii kauaks, kuni on tagatud selle vastavus ELi õigusnormidele.

Euroopa komisjoni vahendatud läbirääkimised South Streami ehituse õiguslike probleemide üle saavad tema sõnul aga jätkuda üksnes tingimusel, et Venemaa järgib Ukraina kriisi kontekstis rahvusvahelise õiguse norme, vahendas ERR Uudised ITAR-TASSi.

Ta rääkis, et arutelu on seiskunud, kuna Venemaa ei taha nõustuda ELi energiaalaste õigusaktidega ning kuna kriis Ukrainas on varjutanud kõik.

Gaasijuhe South Stream hakkab kulgema Musta mere põhjas Venemaalt Bulgaariasse, kust selle üks haru läheb läbi Kreeka Itaaliasse, ja teine Serbia, Ungari ja Sloveenia kaudu Austriasse.

Aprilli lõpul esitas Venemaa Maailma Kaubandusorganisatsioonile (WTO) kaebuse ELi vastu seoses ELi nn kolmanda energiapaketiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles