Tallinna Sadam asutas parvlaevade hankimiseks tütarettevõtte

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa ja Hiiumaa ning mandri vahel sõidab Väinamere Liinid, kes rendib laevu Olav Miilile kuuluvatelt firmadelt. Pildil Kuivastu sadam.
Saaremaa ja Hiiumaa ning mandri vahel sõidab Väinamere Liinid, kes rendib laevu Olav Miilile kuuluvatelt firmadelt. Pildil Kuivastu sadam. Foto: Küllike Rooväli

19.juunil 2014 kanti äriregistrisse ASi Tallinna Sadam tütarettevõtja TS Laevad OÜ. TS Laevad OÜ on asutatud parvlaevade hankimise eesmärgil osalemaks saarte ja mandri vahelise parvlaevaliikluse korraldamise konkursil, teatas ettevõte.

Vastavalt valitsuskabineti otsusele kuulutab majandus- ja kommunikatsiooniministeerium välja riigihanke vedaja leidmiseks Rohuküla–Heltermaa ja Kuivastu-Virtsu parvlaevaliinidel aastatel 2016-2025.

Riigihankel osaleja peab garanteerima 2016. aasta sügiseks nimetatud laevaliinidel opereerimiseks vajaliku nelja laeva olemasolu, mis pakuvad võrdväärset teenust praegu saarte ja mandri vahel liiklevate alustega. Tallinna Sadama nõukogu otsustas osaleda tulenevalt valitsuskabineti otsusest mandri ja saarte vahelise laevaliikluse korraldamise konkursil. Ühtlasi andis Tallinna Sadama nõukogu ettevõtte juhatusele volitused hankel osalemiseks selleks otstarbeks loodava tütarettevõtjaga.

TS Laevad OÜ avaldas hanketeate parvlaevade soetamiseks riigihangete registris reedel, 20.juunil 2014. Hankes osalemise taotluste esitamise tähtaeg on 28. juuli.

Lisaks TS Laevad OÜ-le kuuluvad emaettevõtte AS Tallinna Sadam kontserni AS Green Marine, TS Energia OÜ ja TS Shipping OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles