Balti jaama keskus saab uued omanikud

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti jaama keskus.
Balti jaama keskus. Foto: Andres Haabu / Postimees

Tartu ettevõtjad Ülo ja Paul-Toomas Hage ostavad Balti jaama keskuse, mida hakkavad arendama lisaks sel aastal ostetud Balti jaama turule.

Kaubanduskeskusena töötava Balti jaama hoone tulevikku ei oska Astri Kinnisvara omanikud, vennad Haged praegu veel öelda. Astri grupi ettevõtete jurist Kairi Kivi ütles, et kuna Balti jaama keskuse osas pole tehingud veel lõpuni viidud, ei saa nad arendusplaane praegu kommenteerida.

Kivi ütles, et Balti jaama turu osas töötab ettevõte praegu välja arengukontseptsiooni, mis sobib turu asukohaga ja täiendab Tallinna linna olemasolevat kaubanduspilti. Kivi kinnitas, et igal juhul jääb kinnistule alles kaubandustegevus.

Astri kauplusteketti kuuluva Tartu Lõunakeskuse juht Jaan Lott ütles eelmisel aastal Äripäevale, et AS Astri pole teadlikult oma tegevust Tallinnasse laiendanud, vaid on püsinud Tartus, Pärnus ja Narvas. Lott sõnas, et «parem on olla teise astme peal tugevamas positsioonis, kui minna Tallinna ja olla seal kuues või viies.»

Kairi Kivi selgitas, et ettevõte otsustas ikkagi Tallinnas tegevust alustada tänu konkreetsele kinnistule, mis on põnev väljakutse. Balti jaama turu muudavad tema sõnul ahvatlevaks asukoht ja kinnistu potentsiaal. Lisaks on seal tihe liiklus, sõnas Kivi.

Kivi ütles, et praegu on Astri Kinnisvara asunud pidama läbirääkimisi erinevate huvigruppide ja Tallinna linnaga, et leida Balti jaama turule ja keskusele kõige sobivam kasutus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles