Samsungit ja Philipsit ähvardab Euroopas hiigeltrahv

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka mobiiltelefoni SIM-kaart võib ära kuluda.
Ka mobiiltelefoni SIM-kaart võib ära kuluda. Foto: Elmo Riig / Sakala

Euroopa Liidu konkurentsiregulaatorid on otsustanud määrata Philipsile, Samsungile ja Infineon Technologies AG-le SIM-kaartides kasutavate kiipide hindade kokkuleppimise eest hiigeltrahvi, ütlesid Reutersile kaks anonüümseks jääda soovinud allikat.

Euroopa komisjon hakkas antud kokkuleppehindade probleemi uurima juba 2008. aastal, mil elektroonikaettevõtte Renesas antud vihje peale puistati kolme ettevõtte kontoreid Euroopas. Eelmisel aastal esitas EL ettevõtetele kartellis osalemise süüdistuse.

Kiipe, mille hindades kokku lepiti, kasutatakse lisaks SIM-kaartidele ka panga- ja ID-kaartides ning televisioonisüsteemides.

Allikate sõnul määratakse ettevõtetele trahv millalgi lähikuudel. Trahvi suuruseks võib EL määrata kuni 10 protsenti ettevõtete aastakäibest, näiteks Philipsi puhul võib see teoreetiliselt küündida 2,33 miljardi euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles