Eesti Postile teevad muret soditud ja lõhutud kirjakastid

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk.

Sel aastal on üle Eesti lõhutud ja soditud ligemale 300 kirjakasti, suve algul oli suurem vandaalitsemine Tallinna kesklinnas, teatas AS Eesti Post.


Postiteenuste divisjoni juhi Jaan Vainulti sõnul on iga kirjakast vajalik ja vähemoluline ei ole selle rahaline väärtus, mis ulatub ühe kirjakasti puhul enam kui 6000 kroonini.

«Meil on üle Eesti paigutatud üle 3000 kirjakasti. Kui arvestada asjaolu, et iga päev leiab aset mõne kirjakasti sodimine, siis on see selgelt palju ja meie jaoks ka kulukas. Iga inimese jaoks on oluline, et tema saadetud kiri kohale jõuab.

Sellised juhud, kus post kirjakastis huligaanitsejate tegevuse tagajärjel hävineb, on küll harvad, aga iga saadetis peab jõudma saajani ning vajab kaitset,» lisas Vainult.

Vainult tõi välja asjaolu, et kui varasemalt oli probleeme just sügis-talvisel pimedal ajal, siis nüüd ei vaja vandaalitsejad enam pimedust

«Suure hulga juhtumeid registreerisime just mais ja juunis. Viimane suurem kirjakasti sodimine toimus Tallinna kesklinnas, kus rikuti ligi 30 kirjakasti. Taastamine on olnud vägagi kulukas ning osad neist tuli ka maha kanda,» kommenteeris olukorda postiteenuste divisjoni juht.

Rohkem probleeme esineb Tallinna kesklinnas ja Lasnamäel, Tartus Raadi ning Ropka linnaosas, samuti Pärnus ja Kohtla-Järvel. Suvel on ka Kuressaares kirjakastide sodimine märkimisväärselt suurenenud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles