Õppelaenu soovijaid on üha vähem

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Inimesed on muutunud uute finantskohustuste võtmisel konservatiivsemaks ning ettevaatlikumaks on muutunud ka käendajad, kuid võlgnevus juba väljastatud õppelaenudele kasvab, vahendab ERR Uudised.


«Halba mõju avaldavad mitte ainult halvenenud majanduslik olukord, aga ka riigi poolt langetatud otsus kaotada õppelaenu kompensatsioonid lapse sündimise või riigiteenistusse asumise korral,» ütles SEB panga erakliendi osakonna juhataja Triin Messimas ERR-i venekeelsele uudisteportaalile.

Messimas märkis, et üliõpilased on nüüd muutunud märksa konservatiivsemaks ning taotlevad laenu vaid siis, kui see on tõesti hädavajalik. «Ettevaatlikumaks on muutunud ka käendajad,» lisas ta.

Haridus- ja teadusministeeriumi teatel kasvas õppelaenu võlgnevuste kogusumma aastaga 15 miljoni krooni võrra ning ulatub praegu 91 miljonini. 2010. aastal on õppelaenu võlaga seoses kohtusse kaevatud 40 võlglast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles