Liviko kasum kasvas kolmandiku võrra

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Kalvi.
Janek Kalvi. Foto: Toomas Huik

Liviko eelmise aasta kasum kasvas 32 protsenti 2,7 miljoni euroni võrrelduna 2,04 miljoni euroga 2012. aastal.


Alkoholi tootja ja müüja AS Liviko 2013. aasta auditeeritud konsolideeritud netokäive oli 135,2 miljonit eurot, milles sisaldub 66,4 miljonit eurot alkoholi aktsiisimaksu. Käive kahanes ühe protsenti võrra 136,5 miljonilt eurolt.

Grupi auditeeritud konsolideeritud maksude ja amortisatsioonikulu eelne tulu oli 5,1 miljonit eurot ning puhaskasum 2,7 miljonit eurot.

2013. aastal kasvatas Liviko Eesti turul importtoodete müüki, importalkoholi müügitulu kasvas mullu 15 protsenti. AS Liviko grupi 2013. aasta majandustulemustesse on konsolideeritud Eesti emaettevõtte AS Liviko, Läti tütarettevõtte SIA Liviko ja Leedu tütarettevõtte Liviko UAB.

AS Liviko grupp maksis kokku alkoholi aktsiisimaksu 66,4 miljonit eurot, millest Eesti riigieelarvesse läks 50,4 miljonit eurot.

«Aktsiisitõusud on põhjustanud kodumaise kange alkoholi tööstuse konkurentsivõime languse. Mitmete Baltimaade alkoholifirmade ja edasimüüjate sisenemine Eesti turule odavviinadega pani kohaliku viinaturu suure surve alla ning vähendas Liviko turuosa viinade segmendis. Kui koduturul tegutsemine on pärsitud, on raske olla edukas ekspordis, kuid sellegi poolest on Liviko oma haaret maailmas laiendanud,» ütles Liviko juhatuse esimees Janek Kalvi.

«Eksportturgudel seisime silmitsi mitmete negatiivsete teguritega - Jaapani jeeni kursi kiire langus, Hiina turu tarnete peatumine ja Venemaa tax free sektoris viinadele riiklikul tasemel miinimumhinna kehtestamine. Sellele vaatamata suutis Liviko eksporti aastaga märkimisväärse viie protsendi võrra kasvatada,» ütles Kalvi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles