Majandus24 arvustus: Huawei uus lipulaev päris tippu ei küündi

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Huawei tuli hiljuti turule oma uue tipptelefoni Ascend P7-ga, millega Majandus24-l õnnestus lühitutvust teha. Kuigi tegu on soliidse seadmega, ei suuda ta pakkuda tõelist konkurentsi rivaalide tippmudelitele.

Huawei on viimastel aastatel lisaks võrguseadmete ärile löönud jõudsalt läbi ka nutitelefonide turul.

Uuringufirma Gartner andmetel kasvatas Huawei oma globaalse turuosa käesoleva aasta esimeses kvartalis eelmise aasta lõpu neljalt protsendilt 5,2 protsendile ning hoiab tootjate seas Samsungi, Apple´i ja Lenovo-Motorola järel neljandat kohta.

Nagu teiste Hiina tootjate puhul moodustab ka Huawei käibest suure osa koduturg, kus veel hiljuti oli Apple´il tänu kehvadele suhetele operaatoritega üsna väike turuosa ning Huawei iPhone´i imiteerivad telefonid läksid hästi kaubaks.

Ehkki veepritsme- ja tolmukindel P7 on USA rivaali toodetavatest telefonidest õhukesem ja suurema ekraanidiagonaaliga, meenutab see ikkagi oma metalläärise ning Android 4.2.2 Kitkatile juurde poogitud Emotion nimelise iOSi imiteeriva kasutajaliidesega selgelt iPhone´i. Eriti hästi on sarnasus näha mõnda viimaste põlvkondade iPhone´i ja P7-t kõrvuti asetades, kuigi Hiina firma on üritanud vett segada alumist äärt kumeraks disainides.

Visuaalselt kena lahendus on SIM-kaardi ja MicroSD pesa peitmine nö «sahtlitesse», mille saab avada vastava karpi kaasa pandud nõelakesega. P6-ga võrreldes on loogilisematesse asukohtadesse viidud ka 3,5 mm kõrvaklapi- ning micro-USB-pesa ehk ülemisse ja alumisse otsa.

Viietolline HD-ekraan on iseenesest selge ja kena pildiga ning pikslitihedus piisavalt kõrge, et
piksleid silmaga eristada ei saa.

Nutitelefoniga enese pildistamine ehk «selfie´d» on saanud viimastel aastatel nii noorte kui ka vanade seas ülipopulaarseks. See on toonud muutuse ka telefonide kaameratesse. Kui seni on tootjate põhiline aur läinud telefoni tagumisel küljel olevale kaamerale, ning esiküljel asuv on jäetud vaeslapse ossa, siis nüüd on suurfirmad hakanud paremaid kaameraid paigutama ka esiküljele. Huaweil asub seal 8 MP kaamera (tagaküljel Sony toodetud 13MP), mis teeb tõepoolest üsna teravaid fotosid ka kehva valguse korral ning peaks olema koos spetsiaalse lisarakendusega olema selfie-entusiastidele enam kui piisavaks töövahendiks.

Muud tehnilised näitajad on telefonil korralikud ning erilisi viibeid ressursinõudlike rakenduste kasutamisel ei täheldanud. Samas, tippklassis, kus P7 selgelt üritab konkureerida, võib lihtsalt «korralikust» väheks jääda. Nõrgaks kohaks on seadmel selgelt aku vastupidavus. Hommikul aku täis laadides võib isegi poolintensiivse kasutamise korral juhtuda, et juba õhtupoolikul on vaja jälle USB-juhet otsida, nagu mul. Praeguses olukorras, kus konkurents nutitelefonide turul on suurem kui kunagi varem, ning Androidi tipptelefonid võimekuselt üsna sarnased, on iga rivaalidest kehvem näitaja suureks probleemiks. Kuigi P7 hind on mõne konkurendi tippmudelist selgelt soodsam, ei pruugi kena ekraan ja head kaamerad olla piisavaks argumendiks, et tarbijad oleks nõus Samsungi, Sony, LG või HTC brändist loobuma erilise isikupärata, Apple´it kopeeriva seadme kasuks.

Huawei Ascend P7

Protsessor: Neljatuumaline 1,8 GHz Cortex A9
Ekraan: 1080 x 1920 lahutusvõimega 5-tolline ekraan (pikslitihedus 441 ppi)
Platvorm: Android 4.4.2
Kaamerad: 13 MP ja 8 MP
Muutmälu: 2GB
Mõõdud: 139,8 mm x 68,8 mm x 6,5 mm; kaal 124 grammi.
Aku: 2500 mAh
Hind: umbes 400 EUR
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles