Korterite hinnad tõusid veerandi võrra nii Tallinnas, Tartus kui ka Pärnus

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eluaseme hinnaindeksi muutus oli 2014. aasta I kvartalis võrreldes 2013. aasta IV kvartaliga 4,8 protsenti ja võrreldes I kvartaliga 17,5 protsenti, teatas Statistikaamet.

Eelmise kvartaliga võrreldes tõusid korterite hinnad 6,8 protsenti ning majade hinnad langesid 0,1 protsenti.

2013. aasta I kvartaliga võrreldes on korterite hinnad tõusnud 20,5 ja majade hinnad 9,9 protsenti. Eelmise aasta I kvartaliga võrreldes tõusid korterite hinnad kõigis kolmes vaadeldavas piirkonnas: Tallinnas 21,5 protsenti, Tallinnaga külgnevates piirkondades koos Tartu ja Pärnuga 21,1 protsenti ning ülejäänud Eestis 13,2 protsenti.

Võrreldes eelmise aasta IV kvartaliga tõusid korterite hinnad Tallinnas 5,9 protsenti, Tallinnaga külgnevates piirkondades koos Tartu ja Pärnuga 5,6 protsenti ning ülejäänud Eestis 13,9 protsenti.

Eluaseme hinnaindeks näitab kodumajapidamiste poolt eluaseme soetamiseks tehtud tehingute ruutmeetrihindade muutust. Eluaseme hinnaindeks arvutatakse korterite ja majade (ühepereelamud, paarismajad ja ridaelamud) kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles