Galerii: Ilves avas Eesti väliskülalistele e-lahendusi tutvustava Showroomi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves avas täna uue ja kaasaegse Eesti infoühiskonna parimaid praktikaid koondava e-estonia.com Showroom esitluskeskuse. See on suunatud eelkõige väliskülalistele ja rahvusvahelistele delegatsioonidele, kes saavad paaritunnise tutvustuse käigus ülevaate nutikast IT kasutusest Eesti ühiskonnas.

 

«Üks valdkond, kus oli meil võrdsed alused teistega oli IT, kus kõik olid lapsekingades,» sõnas Ilves esitluskeskuse avamisel. Ta lisas, et Eesti valitsusel oli oma kodulehekülg juba aastal 1993.

«Kuid kus oleme nüüd? Alustasime peaaegu sealt, kus Ukraina, aga Ukraina pole väga kaugele jõudnud.»

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsleri Taavi Kotka sõnul pakuvad välisdelegatsioonidele kõige rohkem huvi just ID-kaart ning kõik see, mida selle abil teha saab. «E-valimised, digiallkiri ja digiretsept ning turvalisus pakub kõneainet,» lausus Kotka.

Kotka sõnul, teiste riikide huvi meie e-riigi lahenduste vastu on iga aastaga märgatavalt kasvanud ning Eestit külastab ainuüksi sellel eesmärgil juba rohkem kui 300 delegatsiooni aastas. See on ka üks peamisi põhjuseid, miks riik viib senise esitluskeskuse veelgi paremale tasemele.

Samuti lisas ta, et välisdelegatsioonidele ei mahu pähe, kuidas on võimalik tagada turvalisus ID-kaarti kasutades. Kõige rohkem välisdelegatsioone on Soomest ning nendega on ka kõige tihedam koostöö, kuid muidu käib rahvast üle maailma. «See on muljelt avaldab, kui palju delegatsioone E-estonia showroom’i külastab.»

Uus Showroom on Eesti IKT Demokeskuse esitluskeskuse järeltulija, mis loodi 2009. aastal seitsme Eesti ettevõtte poolt (MicroLink Eesti, EMT, Elion, Microsoft Eesti, Santa Monica Networks, Datel ja Ülemiste City).

E-estonia.com Showroom´il on kümnest avaliku- ja erasektori esindajast koosnev nõukoda, mida juhib Majandus-ja Kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Taavi Kotka. Keskus asub aadressil Lõõtsa 2a, Tallinnas Ülemiste City’s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles