Sooman: Välisinvestorite pagemine mõjub Eesti kinnisvaraturule hästi

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman.
Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman. Foto: Liis Treimann

Vene ja Soome investorid lahkuvad Eesti turult, sest nende kodumaal lähevad asjad allamäge, teatas, Pindi Kinnsivara juhatuse liige Peep Sooman.

Kuid pärast palavikulist hinnatõusu võib Soomani sõnul jahtumise üle hoopis rahuldust tunda.

"Kui hinnaralli oleks jätkunud veel terve 2014. aasta, siis oleksime 2015. aastal pidanud kõik kiivrid pähe panema. Praegune turu hangumine ja väike hinnakorrektsioon annab lootust, et uued sundmüügid jäävad tulemata," rääkis ta. "Kõlagu see nii halvasti kui tahes, ent paljude negatiivsete asjaolude ja sõnumite kokkulangemine ja teadvustamine 2014. aasta kevadel tähendab, et kinnisvaraturg ei jätka kahekohaliste numbritega kasvamist, vaid hangub umbes pooleks aastaks, et siis juba omas mahlas rahulikult edasi tiksuda."

Samuti viis üürihindade kiire tõus alla eestlastest väikeinvestorite huvi toimuvast raha paigutamise vastu elamispindadesse. Kiirelt tõusnud kinnisvarahinnad viisid kohaliku koduotsija ostujõu oluliselt allapoole.

"Siseriiklikult lõi lõpliku pitseri ebakindlusele teade negatiivsest SKP-st, rahvusvaheliselt aga meie sõjaka naaberriigi tegevus, mis pool maailma nö pulgaks tõmbas,“ selgitas Sooman. "Kinnisvaraostjad on hakanud uuesti arvutama.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles