Eesti hinnatase oli mullu 80 protsenti EL-i keskmisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidukorv.
Toidukorv. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Möödunud aastal moodustas Eesti hinnatase 80 protsenti Euroopa Liidu (EL) keskmisest, kalleim riik oli 140 protsendiga Taani ja odavaim 48 protsendiga Bulgaaria.

Kuigi keskmiselt oli Eesti hinnatase EL-i keskmisest madalam, siis riided ja tarbeelektroonika hinnad olid EL-i keskmisest kõrgemad, moodustades vastavalt 106 ja 104 protsenti liidu keskmisest, selgub Eurostati andmetest.

Madalaimad olid El-i keskmisega võrreldes Eesti restoranide ja hotellide ning sõidukite hinnatase, moodustades vastavalt 77 ja 87 protsenti keskmisest. Toidukaupade hinnad olid möödunud aastal Eestis 88 protsenti ning tubakas ja alkohol 83 protsenti keskmisest.

Läti ja Leedu hinnatase jäi möödunud aastal Eestile alla, moodustades vastavalt 71 ja 65 protsenti liidu keskmisest hinnatasemest. Samas sõidukite hinnatase oli mõlemas riigis 88 protsendiga Eesti omast kõrgem.

Soome hinnatase oli 123 protsenti ja Rootsi oma 130 protsenti EL-i keskmisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles