Euroopa Komisjon lasi kahe LNG-terminali plaani põhja

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LNG-terminal. Pilt on illustratiivne
LNG-terminal. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjon ei toeta plaani, mille kohaselt Soome Inkoo ja Paldiski saavad kumbki 160 000kuupmeetrise LNG-terminali, uus kava tuleb esitada 19. augustiks, vahendab Äripäev.

Eesti ja Soome vahele plaanitavat gaasitoru Balticconnectorit peab Euroopa Komisjon seevastu Euroopa energiajulgeoleku seisukohalt üheks olulisemaks hankeks. Umbes 200 miljonit eurot maksva gaasitoru ehitust on plaanis toetada kuni 70% ulatuses, ütles Soome majandusministeeriumi tööstusnõunik Herkko Plit Kauppalehtile.

LNG-terminali asukohas pole Soome ja Eesti senimaani kompromissi leidnud. Komisjoni hinnangul ei ole terminali kaheks jagamine Inkoo ja Paldiski vahel abikõlblik.

«Ühtegi võimalust ei ole veel välistatud. Endiselt on võimalik, et kas Paldiskisse või Inkoosse tuleb peaterminal ja teise kohta väiksem. Soome lähtub loomulikult sellest, et terminal tuleb Inkoosse,» ütles Plit.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles