Eesti ülikiire internetivõrgu ehitus ootab Brüsseli luba

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olav Harjo.
Olav Harjo. Foto: Peeter Langovits.

Eestit katva ülikiire internetivõrgu EstWin ehitus ootab hetkel selle taga, et saada Euroopa Liidust selleks vajalik luba.


Eesti Lairiba Arenduse Sihtasutuse juht Olav Harjo märkis, et kuigi esimesed EstWin projekti hanked on juba läbi viidud, ei saa veel koppa maasse lüüa.

«Ametlikult saab kopa maasse löömine toimuda pärast seda, kui oleme ehitajatega hankelepingud ära sõlminud. Seda saab aga teha pärast seda, kui saame rahastamisotsused riigilt. Riik saab aga rahastamisotsused teha kohe pärast seda, kui Euroopa Komisjon annab EstWin projekti toetamiseks Eesti riigile riigiabiloa,» selgitas Harjo.

«Olen endiselt optimistlik ja loodan, et need esimesed seitse projekti, mille jaoks meil on hange läbi viidud, saavad sellel aastal kõik valmis ehitatud.»

Harjo lisas, et kohe kui saabub riigiabiluba, kuulutatakse välja hanked juba ka järgmiste projektide realiseerimiseks. Tema hinnangul võiks riigiabiluba saabuda Brüsselist juuli jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles