Eesti ettevõte esitleb julgeolekumessil drooni

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ettevõte esitleb julgeolekumessil drooni
Eesti ettevõte esitleb julgeolekumessil drooni Foto: Elī

16.-20. juunini Pariisis toimuval Euroopa suurimal militaarnäitusel Eurosatory 2014 osaleb Eesti ettevõtete stendil ka mehitamata luureplatvormide tootja Eli OÜ. Eesti ettevõte demonstreerib koos Šveitsi suurima sõjatööstuettevõttega RUAG kohapeal uut toodet. Tegemist on multirootoriga, mis stardib õhku RUAG-I robotsoomukilt perimeetri vaatluseks.

«Testitavas lahenduses koonduvad mõlema ettevõtte tippkompetentsid. Ühiselt arendatud platvorm koosneb RUAG mehitamata sõidukist Eagle 4 ja Eli mehitamata multirootorist ELIX-XL. Selline platvorm on mõeldud kasutamiseks keerulistes konfliktipiirkondades, kus oht inimelule on liiga kõrge ning inimeste kasutamine pole hädavajalik,» kommenteeris uut toodet Eli mehitamata tehnoloogiate divisjoni juht Priit Leomar.

Eli osaleb kaitsetööstusmessil Eurosatory 2014 Eesti ühisstendis, mida rahastab EAS Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles