Siemens ja Mitsubishi pakkusid General Electricu üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siemens
Siemens Foto: SCANPIX

Saksa tööstusgrupp Siemens ja Jaapani Mitsubishi tegid teisipäeval Prantsuse Alstomile energiaüksuse müügipakkumiseks 14,2 miljardit eurot, mis ületab kahe miljardiga USA General Electricu (GE) pakkumise.

Analüütikute hinnangul Saksa-Jaapani pakkumine tükeldaks Alstomi. Teisipäeval tutvustatakse pakkumist Prantsusmaa presidendile Francois Hollande'ile.

Siemensi tegevjuht Joe Käser kinnitas, et kahe firma ühispakkumine on märksa konkurentsivõimelisem.

Alstom, mis ehitab energiasüsteeme ja ronge, tahab rohkem keskenduda rongiehitusele, kuna ei ole energiaseadmete turul piisavalt konkurentsivõimeline ja kannatab Euroopa nõrga nõudluse tõttu.

Prantsusmaa valitsus kartis, et kui GE ostab Alstomi energiaüksuse, siis kaotab firma otsustamisõiguse ja töökohti, ning ergutas seetõttu Siemensit tegema konkureerivat pakkumist.

Alstomi aktia kukkus 1,33 protsenti, kui investorid olid ühispakkumises pettunud.

General Electric on pakkunud Alstomi energiaüksuse eest 12,35 miljardit eurot ja lubanud Prantsusmaal luua 1000 töökohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles