IRL pöördus seoses praamihankega riigikontrolöri poole

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim-Valmar Kiisler
Siim-Valmar Kiisler Foto: Toomas Huik

IRLi fraktsioon andis tänasel riigikogu istungi riigikontrolör Alar Karisele üle arupärimise seoses valitsuse otsusega loobuda praamide ostmisest ning selle asemel korraldada avalik konkurss operaatori leidmiseks koos laevadega, teatas erakond.

Arupärimise üle andnud riigikogu liikme Siim Kiisleri sõnul ei ole Palo tegevus kooskõlas riigi huvidega. Tema sõnul oleks riigi ja maksumaksjate huvides korraldada parvlaevaühendust mandri ning Saaremaa ja Hiiumaa vahel riigi äriühingu omandis olevate laevadega.

«Sellise mudeli kulusääst prahitasude vähenemise arvel oleks 6-8 miljonit eurot aastas, seega 10 aasta peale kokku 60-80 miljonit eurot võrreldes tänaste tingimustega. Ma ei näe, et valitsusel oleks ratsionaalseid põhjuseid praamide ostu plaanist loobumiseks. Põhjendus, et kaks aastat võib olla liiga lühike aeg nelja laeva soetamiseks, on muinasjutu valdkonnast,» rääkis Kiisler.

Alar Karisele esitatud arupärimises soovib IRL riigikontrolöri hinnangut valitsuse otsusele loobuda laevade ostust ning korraldada avalik konkurss operaatori leidmiseks koos laevadega olukorras, kus turul puuduvad võimalikud alternatiivsed pakkujad.

Samuti küsitakse arupärimises, kas valitsuse seatud operaatori hanke tingimusi võib käsitleda suunatud riigihankena.

Lisaks uuritakse riigikontrolörilt, millistel kalkulatsioonidel põhines valitsuse otsus kuulutada välja hange operaatori leidmiseks koos laevadega ning millisele äriplaanile tuginedes on põhjendatud Tallinna Sadama osalemine operaatori leidmise konkursil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles