Seksirakendused levitavad homoseksuaalide seas suguhaigusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone 5S
iPhone 5S Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Uurijad hoiatavad, et nutitelefonide seksipartneri otsimise rakendused on põhjustanud suguhaiguste leviku hüppelise tõusu.

Los Angeleses läbi viidud uuringust selgub, et need homoseksuaalid, kes otsisid partnereid seksikuulutuste rakenduse kaudu, põevad gonorröad ja klamüüdiat märgatavalt rohkem, kui need, kes leiavad oma partnereid veebiportaalidest või klubidest, vahendab BBC. Seksuaaltervise eksperdid räägivad, et tehnoloogia areng muudab seksi järjest kättesaadavamaks. Sedasorti rakendused, näiteks Grindr ja Scruff kasutavad telefoni positsioneerimist, et kasutajale näidata samasuguste huvidega inimeste paiknemist lähikonnas.

LA Geide ja Lesbide Keskuses küsitleti 7184 homoseksuaalset meest. Selgus, et nutirakenduste kasutajatel on 23 protsenti suurem võimalus haigestuda gonorröasse ja 35 protsenti suurem võimalus klamüüdiasse, kui veebiportaali- ja klubimeestel. HIV leviku osas uuring erinevust ei tuvastanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles