Ukraina ootab Euroopalt Venemaa suhtes uusi sanktsioone

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaasitorud Ukrainas.
Gaasitorud Ukrainas. Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko helistas nädalavahetusel Prantsuse ametivennale Francois Hollande’ile ning palus teravnenud olukorra tõttu riigi idaosas Euroopa Liidult värskeid majanduslikke sanktsioone Venemaa suhtes.

Oma eilses pöördumises Ukraina rahva poole ütles Porošenko, et on andnud kaitseväele korralduse võtta kontroll piiri üle Venemaaga, «mille kaudu terroristid saavad relvi, sõidukeid, toetust ja raha».

Samal ajal ähvardab puhkeda juba kolmas Vene-Ukraina «gaasisõda» viimase kaheksa aasta jooksul, mis võib katkestada Vene gaasi kulgemise Ukraina kaudu Euroopa turule. Financial Timesi allikate sõnutsi jätkusid gaasiläbirääkimised eile hiliste õhtutundideni, kuid nende lõplikke tulemusi pole veel teada.

Ukraina gaasimaksete tähtaeg Venemaale kukub täna.

Oma telefonikõnes Prantsuse presidendile väljendas Porošenko lootust, et Euroopa Liit karistab Venemaad majanduslikult «sektorite [kaupa rakenduvate] sanktsioonidega», kui viimane ei lõpeta Urkaina idaosa destabiliseerimist, saates sinna relvi ja mässulisi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles