Jalgpall paneb poliitikud palvetama

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kantsler Angela Merkel tähistab väravat, mille lõi Philip Lahm kreeklaste väravasse Euro 2012 veerandfinaalis.
Saksa kantsler Angela Merkel tähistab väravat, mille lõi Philip Lahm kreeklaste väravasse Euro 2012 veerandfinaalis. Foto: AFP / Scanpix

Vähemalt 32 riigi poliitilised liidrid on lähiajal jumalakartlikumad kui tavaliselt ning palvetavad, et nende koondis jalgpalli MMil mehist mängu näitaks. Ja võit oleks muidugi võimas õnnistus.

Poliitikute palved ei pruugi olla siirad selles mõttes, et edu korral kavatsevad nad vähemalt osa aust endale võtta ja selle valguses särada.

«Jalgpallisüstist» ei ütleks loomulikult ära ükski maa, tõdeb Financial Times. Kuid lisab, et Euroopas vajaksid vaimule värskendust ja ühtsusele kütust ennekõike Belgia, Hispaania ning ilmselt ka Prantsusmaa*.

Belgia kohta on näiteks öeldud, et selle prantsuse ja hollandi keelt kõnelevaid osi hoiavad koos vaid kolm köit: kuninglik perekond, Brüssel ja jalkakoondis.

Nüüd mil Flaami natsionalistid valimistel järjest paremaid tulemusi saavutavad, on ühendavad faktorid kallimad kui kuld. Ühtsuse pooldajaid trööstib hetkel teadmine, et koondis on parimas vormis alates aastast 1986, mil Belgia end MMil poolfinaalini välja võitles.

* Suurbritanniaga on omaette lood, sest Šotimaa, Walesi, Põhja-Iirimaa ja Inglismaa koondised mängivad eraldi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles