Raigo Neudorf: kas võttis pildituks?

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Nemvalts

Täna hommikul kell 5 kukkus kell, mil Eestis lülitati välja analooglevi ning nüüd jõuab telepilt kohalike elanikeni vaid digitaalselt. Teisisõnu sai läbi analoogsignaali edastamise etapp, mis kestis 55 aastat.


Pole mingi saladus, et kõigile digilevile üleminek ei meeldi. Niisamuti leidus kunagi kindlasti ka neid, kes pidasid elektrit mittevajalikuks või kelles tekitas võõristust mobiiltelefoni või interneti kasutamine. Ometi on kõik need lahendused nüüd kasutusel igapäevaselt. Aeg muutub ning sellega tuleb kaasas käia.

Kui paljudel eestimaalastel on digipöördeks vajalikud toimetused endiselt veel tegemata, pole täpselt teada. Hinnanguliselt on Eestis veel umbes 20 000 leibkonda, keda täna hommikul telerit sisse lülitades võis tervitada vaid sahisev pilt.

Kuna digiüleminekust mahajääjate seas on palju just maapiirkondades elavaid eakaid inimesi, on mõistlik ühineda eilse üleskutsega, milles pandi kõigile eestimaalastele südamele: aidake oma lähedasi, naabreid ja tuttavaid digi-TVga liitumisel!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles