EMT katsetab tuuleenergia kasutamist

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EMT toodab tugijaamade tarbeks rohelist energiat. EMT Tehnokeskuses käivitati tuulegeneraator. Pildil on EMT juht Valdo Kalm.
EMT toodab tugijaamade tarbeks rohelist energiat. EMT Tehnokeskuses käivitati tuulegeneraator. Pildil on EMT juht Valdo Kalm. Foto: Liis Treimann.

Mobiilsideoperaator EMT püstitas oma Peterburi teel asuva tehnokeskuse katusele tuulegeneraatori, mille poolt toodetava elektrienergiaga hakatakse varustama kahte mobiilside tugijaama.


EMT sidevõrgu grupi juhi Mattias Männi kinnitusel on ettevõtte jaoks tegemist esialgu siiski eksperimendiga, et veenduda, kas ettevõttel oleks tulevikus otstarbekas sarnaste tuulegeneraatorite toel elektriga varustama hakata ka suuremat hulka tugijaamu.

Seetõttu mingit olulist majanduslikku kasu EMT esialgu oma tuulegeneraatori paigaldamisega taga ei aja.

EMT juhatuse esimees Valdo Kalm lisas, et juhul, kui pilootprojekt osutub siiski edukaks, võib tulevikus kaaluda ka suurema hulga tuulegeneraatorite paigaldamist.

Mobiilsideoperaatori poolt paigaldatud tuulegeneraator on toodetud Hiinas ning selle maksumus on ca 300 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles