Putin: Venemaa gaasipakkumine on rohkem kui partneri allahindlus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Venemaa gaasihinnapakkumine Ukrainale on rohkem kui partneri allahindlus, aga kui see tagasi lükatakse, lähevad Moskva ja Kiievi suhted uues suunas, ütles Vene president Vladimir Putin kolmapäeval.

«Meie arvates on meie pakkumine enam kui partneripakkumine ja selle eesmärk on Ukraina majandust raskel ajal toetada. Aga kui meie ettepanekud tagasi lükatakse, tähendab see lülitumist täiesti teistsugusesse faasi ja see ei ole meie valik. Meie seda ei taha,» rõhutas Putin valitsusliikmetega kohtudes.

«Kui nii, hakkame me elama erinevates dimensioonides. Dmitri Anatoljevitš [Medvedev], ma palun teil seda silmas pidada ja tegutseda edaspidi nii, nagu me oleme kokku leppinud.»

Energeetikaminister Aleksandr Novak ütles kolmapäeval, et Venemaa pakub Ukrainale allahindlust 100 dollarit, mis teeks 1000 kuupmeetri hinnaks 384,86 dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles