Savisaar ostab linnale prügimäe

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar Tallinna raekoja trepil.
Edgar Savisaar Tallinna raekoja trepil. Foto: Martin Ilustrumm

Linnapea Edgar Savisaar allkirjastab täna raekojas lepingu, millega linn saab 1,6 miljoni euro eest Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskuse ainuomanikuks.

Kaks aastat tagasi Eestist lahkuma asunud rahvusvaheline suurkontsern Veolia otsustas müüa prügimäe 65protsendilise osaluse esmalt Alexela Energiale, kuid põrkus ostueesõigust omava Tallinna vastuseisule.

Linnavolikogu otsustas tänavu 30. mail, et ostab ise Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskuse müügis olevad aktsiad.

Linn ei ole seni avaldanud, kuidas ta kavatseb eelmisel aastal ligi 240 000 eurot kahjumit teeninud prügimäe majandustulemusi parandada.

Suurkorporatsioon saatis Tallinnaga aktsiate müügilepingut sõlmima Veolia Umweltservice Beteiligungsverwaltungs Gmb esindaja Robin William Karl Pattisoni.

Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskus on Eesti suurim prügijaam, mille aastane töötlemisvõimsus ületab 170 000 tonni. 2003. aasta juunis avatud keskus vastab EL-i regulatsioonidele ning on üks kaasaegsemaid jäätmekäitluskeskusi Baltikumis. Ettevõtte mullune käive oli ligi 3 miljonit eurot, mis jääb märkimisväärselt alla aasta varasemale ligi 5,5 miljoni euro suurusele käibele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles