Lätlaste lennufirma kuulutas koduturuks kogu Baltikumi

Urho Meister
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Baltic
Air Baltic Foto: Mihkel Maripuu

Air Balticu tegevjuht Martin Gauss avaldas ajakirjale Aviation Week firma suurejoonelised tulevikuplaanid. Näiteks on kavas soetada kümme Bombardier CSeries lennukit.
 

Dienas Bizness on juba jõudnud kataloogidest hindu uurida ja välja rehkendada, et ostusumma tuleks ligikaudu 764 miljonit eurot. Vastavalt Air Balticu strateegiale on ees ambitsioonikas areng ning koduturuna nähakse Baltikumi tervikuna.

Air Baltic tahab hakata lendama ka Aasiasse, eriti Hiinasse, ning rendib selleks tarbeks selliseid lennukeid nagu Airbus A330s.

Artikli lõpus nendib Aviation Week, et nende plaanide teostamiseks vajab Air Baltic raha kas riigilt (99,8 protsenti firma aktsiatest kuulub praegu Läti riigile) või erainvestoritelt. Viimaste ligimeelitamine on osutunud võimatuks juba kolm aastat.

Nagu ütles Dienas Biznessile Air Balticu asepresident Janis Vanags, on Bombardier CS300 tüüpi lennukite eest ettemaksed juba tehtud ning vastavalt kokkuleppele hakkavad need laekuma alates 2015. aasta lõpust.

Läti sideminister Anrijs Matiss kinnitas, et riik Air Balticule uusi lennukeid ostma ei hakka.
Dienas Biznessi poolt küsitletud lennundusekspertide arvates Air Baltic neid lennukeid tähtajaks kätte ei saa – mudelite testimisel on tekkinud tehnilisi probleeme. Eksperdid rõhutasid samuti riikliku rahastamise vajadust, andes delikaatselt mõista, et Kanada krediidiasutustel ei ole kombeks osta või kinkida lennufirmadele lennukeid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles