Vene turistide vähenemine ei heiduta hotelle

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üksik turist Kultuurikilomeetril.
Üksik turist Kultuurikilomeetril. Foto: Peeter Langovits

Venemaa turistide arv Eestis on rubla kursi languse tõttu võrreldes eelmise aasta sama perioodiga vähenenud kuus protsenti, kuid Tallinna hotellidele see muret ei valmista.

Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu juhatuse esimees Verni Loodmaa ütles, et tõenäoliselt on kõige olulisem põhjus vene turistide arvu vähenemiseks vene rubla nõrgenemine. Kuna venelaste maksevõime on väiksem, ei saa nad Loodmaa hinnangul endale enam reisimist niivõrd palju lubada.

Loodmaa ütles, et vene turistide vähenemine on märgatav, kuid ei tekita hotellidele probleeme, sest vene turistide osakaal pole eriti suur. «Lähiriikide külalised, eriti Soomest, kompenseerivad selle kaotuse,» lausus Loodmaa, «seega ei saa öelda, et meil läheks praegu halvemini või paremini.»

Samas ütles Loodmaa, et iga kliendi kaotus on märk, et külastajate püüdmiseks tuleb rohkem tööd teha. Müügitööd on Loodma sõnul teinud Vene suunal kõik hotellid ja erialaorganisatsioonid. Näiteks osales 20 Eesti hotelli maikuus Moskvas turismimessil, et tuua rohkem inimesi Eestisse puhkama.

Meriton Hotels grupi müügijuhi Olle Selliovi sõnul on Grand Conference & Spa hotellis vähenenud märtsis ja aprillis vene turistide osakaal umbes kümme protsenti. Selliov sõnas, et nende jaoks on see kindlasti probleem, mis vajab tähelepanu. Meriton Hotelsil on Vene turul eraldi müügiinimene ning hotellikett plaanib üle vaadata oma müügitaktikad, et meelitada Eestisse rohkem vene turiste.

Oru hotelli tegevdirektor Katrin Kalde ütles, et nende hotellis pole vene turistide hulk vähenenud. Kalde sõnul tahavad venelased endiselt külastada Kadriorgu, kus asub Oru hotell. Kalde ütles, et ida turistid on väga huvitatud näiteks laululavast ja Kumust. «Ukraina kriis pole kindlasti müüki pidurdanud ja vähenenud pole ka venelaste rahakoti paksus,» lausus Kalde.

Kalde selgitas, et samas erinevad oluliselt ühe aasta erinevad perioodid. «Võib öelda, et aastavahetusel oligi praktiliselt terve hotell välja müüdud vene turistidele,» selgitas Kalde hooajalisi eripärasid. Praegu moodustavad venelased Oru hotelli 50 toa peale umbes 20 protsenti klientuurist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles