Valiti maailma parim ettevõtja

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma Aasta Ettevõtjaks nimetati Kotak Mahindra Banki rajaja ning tegevjuht Uday Kotak.
Maailma Aasta Ettevõtjaks nimetati Kotak Mahindra Banki rajaja ning tegevjuht Uday Kotak. Foto: EY

Nädalavahetusel Monacos toimunud Maailma Aasta Ettevõtja konkursi võitis India pankade esiviisikusse kuuluva Kotak Mahindra Banki rajaja ning tegevjuht Uday Kotak.

Eestit esindas BDG grupi omanik Priit Rebane, kes pälvis tähelepanu eelkõige sellega, et oli konkursil üks väheseid meelelahutusvaldkonnas tegutsevaid ettevõtjaid läbi aegade.

«Kotak Mahindra Banki näol on tegemist India ühe suure edulooga,» rääkis Eesti Aasta Ettevõtja konkurssi korraldava Ernst & Young Baltic ASi partner Ranno Tingas. «Ettevõtte rajaja Uday Kodak lõi oma esimese finantsettevõtte «peaaegu et mitte millestki» juba 80ndate keskel tuhandete omataoliste seas, kuid tänaseks on sellest arenenud üks Inda juhtivaid pangandusettevõtteid. Žürii tõstis Uday Kodaki puhul esile eelkõige seda, mismoodi ta on suutnud leida oma tee India äärmiselt rangelt reguleeritud majanduskeskkonnas ja mõjutanud oma tegevusega positiivselt ka ümbritsevat kogukonda. Tema tugevus seisneb tugevas fookuses, mis on kaasa toonud ülikiire kasvu ja sealjuures võimaldab ettevõte madala hinnaga teenuseid näiteks vaesematele maapiirkondade elanikele, millel on reaalne käegakatsutav mõju inimeste eludele.»

2003. aastal loodud Kotak Mahindra Bank on arenenud 250,000 dollarise algkapitaliga finantsettevõttest 2,8 miljardi dollarise aastatuluga rahvusvaheliseks ettevõtteks. Panga peakontor asub Mumbais, kuid sellel on 605 filiaali 354s erinevas piirkonnas üle India, lisaks kontorid Londonis, New Yorgis, Dubais, Singapuris, Mauritiusel. Ettevõte pakub tööd enam kui 25 000 inimesele.

EY Maailma Aasta Ettevõtja konkursil osales 60 finalisti 51 erinevast riigist, teiste seas ka mullu Eesti Aasta Ettevõtjaks nimetatud BDG grupi omanik ning juht Priit Rebane.

Praegu on käimas uus konkurss Eesti Aasta Ettevõtja 2014 leidmiseks. Võitja selgub selle aasta novembris ning tal on võimalus osaleda Maailma Aasta Ettevõtja konkursil Monacos 2015. aasta juunikuus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles