Blatter pahandab «Qatargate’i käivitajatega»

Urho Meister
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFA president Sepp Blatter.
FIFA president Sepp Blatter. Foto: Reuters

Katari väidetava altkäemaksu tõttu suursponsorite turmtule alla sattunud FIFA president Sepp Blatter süüdistas kriitikuid skandaali esilemanamise katses ja jalgpalliföderatsiooni ühtsuse õõnestamises.

«Viis kuidas Briti meedia selle Qatargate’i on käivitanud, ma ei tea täpselt milleks seda vaja oli. Aga meil tuleb säilitada FIFA ühtsus,» ütles Blatter Aasia jalgpalliametnike koosolekul Sao Paulos.

Blatteril on ees üks 16-aastase presidendikarjääri pingelisemaid nädalaid, nendib Financial Times. FIFA kuuest suursponsorist – Visa, Sony, Adidas, Hyundai, Coca-Cola ja Emirates – on kõik peale viimase saatnud välja pressiteated, milles nõuavad vastust väidetele, et Katar sai 2022. aasta MMi finaalturniiri endale altkäemaksudega.

Analoogiliste nõudmistega on nüüd esinenud ka väiksemate sponsorite Budweiseri ja Castroli omanikud Anheuser-Busch ja BP. Siseringi allikate sõnutsi on pressiteated omavahel koordineeritud.

Blatter viibib neljapäeval algava MMi künnisel Brasiilias ning valmistab FIFA liikmete seas pinnast enda tagasivalimiseks viiendaks ametiajaks. 

The Sunday Times kirjutas hiljuti, et Katar on andnud MMi finaalturniiri saamiseks katarlasest Aasia Jalgpalli Konföderatsiooni asepresidendi Mohammed bin Hammami kaudu 5 miljonit dollarit altkäemaksu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles