Ansip liiklussõlmedest: me ei ole kasutanud iga maksumaksja senti kõige paremal moel

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mäo liiklussõlm
Mäo liiklussõlm Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Endine majandus- ja kommunikatsiooniminister ning praegune riigikogu liige Juhan Parts viitas praegusele ministrile Urve Palole arupärimisi esitades, et nemad olid Ansipiga ikkagi riigimehed ning ütles, et praegune valitsus lõhub ära pikaajalise süsteemi.

Palo vastas: «Mis puudutab riigimehelikkust, siis jah, ise te alustasite. Mina ei pea väga riigimehelikuks neid suuri ümbersõite, mis teie juhtimisel ehitati meie kõigi raha eest. Aga see selleks. Eks igaühel on oma arusaam riigimehelikkusest. Üks:üks.»

Endine peaminister ja praegune riigikogu liige Andrus Ansip võttis samuti sõna: «Eks me kõik siin saalis oleme püüdnud olla riigimehed ja küllap on Juhan püüdnud olla riigimees ja olen mina ka püüdnud olla riigimees, aga alati ei ole see hästi välja kukkunud. Ma julgen küll tunnistada, et kui me oleme rahastanud neid üledimensioneeritud liiklussõlmi, nagu Rakvere–Halinga, Tallinna–Narva maantee ristumiskoht või Mäo sõlm või see Tartu tee, mis Tallinnast Koseni viib, siis me ei ole kasutanud iga maksumaksja senti kõige paremal moel, et küllap oleks seda raha olnud võimalik ikka märksa paremini kasutada. Ma nõustun rahandusminister Jürgen Ligiga, kes on öelnud, et kohati on tiivustanud teede ehitajaid rahasummade ärakulutamise kohustus.»

Palo oli Ansipi mõttekäiguga nõus: «Ma olen küsija või kõneleja arutlusega nõus. Mul muud ei olegi siia lisada, kui et mina isiklikult näen, et meil ei ole tõesti mõtet teha selliseid objekte, mis mingite hinnangute alusel näevad Eesti rahvaarvuks kümne aasta pärast kahekordse rahvaarvu ja vastava liiklussageduse – no seda ei tule kahjuks. Sellepärast tekib kohati küsimus, kus on nende otsustajate mõistus sellel hetkel, kust see optimism pärineb. Jah, rohkem mõistust ma sooviksin ka näha, rohkem talupojamõistust selles heas mõttes, kui me räägime ka teede ehitusest. Me investeerime sinna ja sellisel moel, nagu see on otstarbekas ja millest ka inimesed aru saavad, et see tõesti on kasuks neile, mitte vastupidi.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles