Digiseadmete müük on tõusnud taevasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti digilevi märgiga seadmete sobivust on siinse digilevi võrguga põhjalikult kontrollitud.
Eesti digilevi märgiga seadmete sobivust on siinse digilevi võrguga põhjalikult kontrollitud. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Homme jäävad pildita analooglevi kasutavad telekad. Uuele tehnoloogiale üleminekuks tuleb soetada digitaalsignaali toetavad seadmed, mille müük on tehnikapoodide teatel viimastel kuudel mitmekordistunud.

Expert tehnikapoodide turundusjuhi Lauri Laidre sõnul algas suurem ostmine paar kuud tagasi. Tema väitel müüb poekett digibokse varasemast mitu korda rohkem, kuid täpsemate numbrite avaldamisest keeldub. «Telekaid müüme praegu propotsionaalselt rohkem. Tundub, et pigem eelistatakse kõik-ühes seadet.»

Laidre sõnul oli müüginumbrite suurenemist esimest korda tugevamalt tunda siis, kui meedias tõusis digilevi teema päevakorda.

Tehnikapoe OnOff audio ja video projektijuhi Jakov Grelja sõnul on nende poes olnud kasv märkimisväärne: «Keskmiselt müüakse digiseadmeid igas kuus mitmetes tuhandetes.»

 Sarnaselt Laidrega on arvude koha pealt Grelja kidakeelne: «Täpseid numbreid ei sooviks avalikustada.»

Mustika Keskuses asuva OnOffi kaupluse juhataja Priit Karu sõnul on samuti müük tõusnud, kuid rohkem müüakse maapiirkondades. «Meie pood on ju keset elamurajooni ja siin on enamustel kaabeltelevisioon juba olemas. Meilt ostetakse pigem suvilatesse ja kuna sinna ei ole mõtet uut telekat osta, siis soetatakse meilt rohkem digibokse.»

«Inimesed ei tule poodi ega küsi, et andke kõige odavam asi. Pigem otsitakse parima hinna- ja kvaliteedi suhtega tooteid. Kui mõni aeg tagasi müüsime paar kolm digiseadet päevas, siis praegu läheb umbes 15-20,» märkis Karu.

Laidre sõnul ostetakse asju vastavalt vajadusele. «Telekate puhul eelistatakse pigem kvaliteetsemaid tooteid.» Laidre sõnul on aga kvaliteedil ka oma hind.

OnOffi projektijuhi Jakov Grelja rääkis täna E24-le, et nende poes on telerite puhul minevamad tooted odavamast hinnaklassist. « Nagu tavaliselt müüakse rohkem soodsamaid 32-tolliseid telereid. Digiboksidega on sama lugu.»

Analooglevi lülitatakse välja homme varahommikul kell viis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles