Urve Palo kutsub kokku ümarlaua pangateenuste kättesaadavuse teemal

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Palo
Urve Palo Foto: Erik Prozes

Majandus- ja taristuminister Urve Palo kutsub kolmapäevaks kokku ümarlaua, et arutleda pangateenuste kättesaadavuse üle maapiirkondades.

«Kohtusin läinud nädalal kaks korda Swedbanki peadirektori Priit Perensiga ja väljendasin tõsist muret pangakontorite sulgemise plaani pärast. Olen seisukohal, et sotsiaalselt vastutustundlik ettevõte mõtleb laiemalt kui ainult kohalike kontorite tasuvus. Mul on hea meel, et jõudsime kokkuleppele ja Swedbank teatas pärast meie kohtumisi otsusest maapiirkondade kontoreid mitte sulgeda ja otsida koostöös omavalitsustega alternatiivseid lahendusi,» ütles Palo.

Palo sõnul ei lahenda ühe panga ühekordne otsus siiski veel kogu probleemi ja püsivamate lahenduste otsimiseks kutsub ta kokku ümarlaua.

«Olukord, kus inimestele vajalikud teenused maapiirkondades lõpetatakse, vajab laiapõhjalist arutelu. Teenustest ilmajäämine ei puududa ainult külasid, vaid linnu ja ka lausa maakonnakeskusi,» ütles minister.

«»Eelmise nädala kogemus näitas, et alati ei ole vaja hakata olukorda reguleerima seadusandja tasemel, vaid eri osapoolte hea tahte korral on võimalik kokkuleppeid otsida ja leida ka muul moel.»

Ümarlauale on kutsutud Swedbank, SEB Pank, Pangaliit, Eesti Pank, Eesti Post, Tarbijakaitseamet, Eesti Maaomavalitsuste Liit ja Eesti Linnade Liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles