Arvo Nõges: tegin finantsinspektsioonile taotluse alustada menetlust Arvo Nõgese vastu

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Nõges investeerimismessil Rahakompass 2012.
Arvo Nõges investeerimismessil Rahakompass 2012. Foto: Peeter Langovits

Arco Vara üks suuremaid aktsionäre ja nõukogu liige annab selgitusi ettevõtte nõukogu koosolekute kohta, kus arutati aktsiakapitali laiendamist.

Järgneb Arvo Nõgese kommentaar:

Viimastel päevadel on Arco Vara juhataja Tarmo Silla suust kõlanud palju huvitavat, alates isiklikest arusaamistest Äriseadustiku tõlgendamisel lõpetades turumanipulatsiooni süüdistustega. Nende süüdistuste objektiks olen mina nõukogu liikmena ja ettevõtte aktsionärina. Ma pole kunagi pidanud õigeks ajakirjanduse vahedusel ettevõtte siseste probleemide lahendamist, kuid praeguste väljaütlemiste ääretult ründav toon ja valikuline faktide esitus ei jäta minule teist varianti oma maine taastamiseks.

Esiteks olen tänaseks päevaks teinud enda nimel taotluse Finantsinspektsiooni alustada menetlust Arvo Nõgese ja/või Gamma Holding OÜ vastu, selgitamaks välja kas viimaste päevade väljaütlemised siseinfo valdamisest tulenevast eelisseisundi kasutamisest ja/või mõjuvõimuga kauplemisest Tarmo Silla poolt  leiavad kinnitust või tuleb need ümber lükata. Samasuguse palve olen edastanud ka Tarmo Sillale, et ka tema omalt poolt pöörduks FI poole ja teataks temale teadaolevatest turu kuritarvitustest.

Teiseks siis kurikuursa üldkoosoleku hääletamistulemuse eelloost. Kogu kapitalikaasamise protsess saab alguse 21. veebruaril 2014 toimunud nõukogu koosolekust, kus see küsimus esimest korda päevakorda pandi. Toimunud hääletusel - ja nüüd palun tähelepanu - oli sellele vastu ainukesena kohalolnuist Arvo Nõges, kes pakkus alternatiivseid lahendusi ja võimalusi. Kahjuks see ei leidnud teiste nõukogu liikmete poolt kinnitust. Selguse huvides ütlen ka veel, et sellelt nõukogu koosolekult puudusid kõik Baltplastiga samastatavad nõukogu liikmed. Lai avalikkus ei tea sellest seepärast, et ma ei jooksnud ajakirjanduse juurde oma emotsioone välja valama, vaid saan suurepäraselt aru, et tegemist on Äriseadustiku alusel toimuvate protsessidega. 

Nõukogu 13.mai koosoleku otsuse poolt hääletamise kohta on öelnud teine «kahtlusalune» Aivar Pilv väga selgelt : selleks hetkeks, kui kõik tegevused ja kulutused olid tehtud, ei olnud nõukogul enam muud rolli, kui suunata protsess oma loogilise finaali suunas ehk anda küsimuse otsustamine edasi aktsionäridele, mida me ka tegime. 

Ülejäänu on juba teada. Teada pole ainult avalikkusele see, et Tarmo Sild oli väga hästi teadlik, et ma ei ole seda protsessi toetanud algusest peale, vähemalt mitte praegu ja sellistel tingimustel.

Kolmandaks ostueesõiguse lepinguga kaasnevast segadusest. Sellise lepingu olemasolu kohta on olemas börsiteade eelmise aasta 13. juunist ja seal on täiesti piisavalt kirjeldatud antud lepingu sisu. Muud andmed lepingu ja selle sisu kohta on konfidentsiaalsed - ja nüüd tähelepanu - mida teab väga täpselt Tarmo Sild, sest esiteks oli ta mainitud lepingu lõppviimistleja ja teiseks oleme esitanud antud lepingu Arco Vara juhatajale, et koostada mainitud börsiteade. Nüüd siis aga on olukord, kus Tarmo Sild teab, et lepingu täitmisega seotud asjaolud on konfidentsiaalsed, tema kätte on kahetsusväärsel kombel antud sellist infot ja lõpuks ei kõhkle ta seda kasutamast, tekitades nii moraalset kui majanduslikku kahju minule kui lepingu osapoolele, sest vastavalt lepingule ma ei saa selle sisu rohkem avada. Et aga jõuda veendumusele, et minu poolt on olnud tegemist korrektse lepingu täitmisega, annavad tunnistust järgnevad asjaolud :

- Gamma Holding OÜ soovib võõrandada enda aktsiad uuele osanikule ja vastavalt ostueesõiguse lepingule on ta kohustatud teavitama  teisele poolele aktsiate võõrandamise kavatsusest ja võõrandamishinnast. 

- lepingu teine pool ei vasta kokkulepitud tähtaja jooksul, mis tähendab, et ta ei soovi ostueesõigust kasutada

- Gamma Holding OÜ võõrandab aktsiad uuele omanikule (vaata 5. juunil avaldatud börsiteade)

Ülejäänud Arco Vara puudutavaid küsimusi soovin edaspidi lahendada vastavates ettevõtte organeis, lootuses, et mind ei sunnita taas oma au ja väärikust kaitsma ajakirjanduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles