Sulling: Eesti toetab ettevõtete soovi laieneda Hiina turule

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Sulling
Anne Sulling Foto: Mihkel Maripuu

Täna Ningbo sadamalinnas Kesk- ja Ida-Euroopa ning Hiina kaubandusministrite kohtumisel  kõneledes rõhutas Eesti väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling Eesti huvi kasvatada kaubavahetust Hiinaga.

«Meie eesmärgid on kaubavahetuse elavdamine, kaubandusdefitsiidi vähendamine ning vastastikuste investeeringute suurendamine,» rääkis minister Sulling oma kõnes. 

Eesti toodete eelistest kõneledes rõhutas minister nende kõrget kvaliteeti ning loodussõbralikkust, tuues eraldi esile Eesti toiduainetetööstuse võimalused Hiina turul. Selle sektori potentsiaali tunnistas ka Hiina kaubandusminister Gao Hucheng.

Ningbos toimub Hiina ning kuueteistkümne Kesk ja Ida-Euroopa riigi majanduskonverents ning 8.-11. juunini tarbekaupu eksportivate ettevõtete mess, kus on üles seatud ka Eesti messistend. Koos minister Sullinguga viibib Ningbos Eesti ettevõtjate delegatsioon, kes otsivad võimalusi Hiina turule laienemiseks.

Eesti jaoks on Hiina Aasia kõige olulisem kaubanduspartner – 2013. aastal oli Eesti kaubavahetuse kogukäive Hiinaga 558 miljonit eurot. Sellest eksport 99 ja import 459 miljonit eurot. 

Hiinasse investeerida või laieneda plaanivatel ettevõtetel tuleks nõu saamiseks pöörduda Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles